ДДС измама за над 300 000 лева предотвратиха инспекторите от Фискален

...
ДДС измама за над 300 000 лева предотвратиха инспекторите от Фискален
Коментари Харесай

Данъчни предотвратиха ДДС измама за над 300К

ДДС машинация за над 300 000 лв. предотвратиха инспекторите от „ Фискален надзор “, „ Разследване на особени случаи “ и „ Контрол “ на Национална агенция за приходите.

В рамките на изненадваща инспекция е открито, че сдружение, което реализира импорт от Китай през Гърция, е направило опит да избегне заплащането на дължимо Данък добавена стойност, чрез фиктивни покупко-продажби със артикули в огромни количества и стойност, като фактурите са издадени от свързани лица.

На компанията е предоставена проверка, като са изискани всички фактури за покупки и продажби по тип на стоките.

Наложен е запор на налични артикули в размер на над 300 хиляди лева за да се обезпечи заплащането на дължимото Данък добавена стойност.

Ревизията е част от акцията на Национална агенция за приходите, ориентирана към сдружения, осъществяващи вътреобщностни придобивания на китайски артикули, обмитени в Гърция, както и импорт на артикули от трети страни в България, като товарите се наблюдават от момента, в който влязат у нас.

Приходната организация следи придвижването на стоката, документите за последващите продажби и препродажби, като се правят голям брой инспекции на място в хранилища, търговски площи и счетоводни адвокатски фирми. Основната задача на данъчните е да подсигуряват, че се заплаща действителен Данък добавена стойност.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР